Κοτόπουλο Cordon Bleu με σος μουστάρδας

Κοτόπουλο Cordon Bleu με σος μουστάρδας

Κοτόπουλο “Cordon Blue” περιχυμένο με υπέροχη σος μουστάρδας. Αυτή η κλασική συνταγή που λατρεύουν όλοι,το κοτόπουλου “cordon blue” που σημαίνει “Μπλέ κορδόνι”,  δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό φιλέτο κοτόπουλου γεμισμένο, σαν σάντουιτς, με ζαμπόν και γραβιέρα, που πανάρετε για να αποκτήσει τραγανή κρούστα και στο τέλος, όταν τηγανίζεται, μεταμορφώνεται σε ένα τέλειο γευστικότατο πιάτο που δύσκολα του αντιστέκεσαι. Περιχύστε το με μια υπέροχη σάλτσα μουστάρδας για έξτρα γεύση και καλή σας όρεξη. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια μονά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 4 φέτες ζαμπόν (κατά προτίμηση από βραστό χοιρινό μπούτι)
  • 4 φέτες γραβιέρα, ήπιας γεύσης, κομμένες σε λεπτές φέτες του τοστ
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το πανάρισμα:
  • ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένο στο multi ψωμί 2-3 ημερών ή φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σος μουστάρδας: 
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο
  • 1 ½ κ.σ. αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ τυρί παρμεζάνα, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα θυμάρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα κόβετε στη μέση οριζοντίως (ανοίγοντάς τα σαν βιβλίο) φροντίζοντας να μην τα κόψετε μέχρι την άκρη και χωριστούν σε 2 κομμάτια. Τοποθετείτε τα φιλέτα ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολας και τα χτυπάτε με το ειδικό σφυρί για το κρέας ή με βαρύ αντικείμενο μέχρι να λεπτύνουν και πλατύνουν.
  2. Ανοίγετε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και στρώνετε στο καθένα από μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν. Τα “κλείνετε” και πιέζοντάς τα καλά τα στερεώνετε στις άκρες με οδοντογλυφίδες για να θωρακιστεί το τυρί και μη χυθεί κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και εξωτερικά. 
  3. Για το πανάρισμα: Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά, και σε τρίτο πιάτο ρίχνετε το θρυμματισμένο ξερό ψωμί (ή φρυγανιά). Περνάτε και από τις 2 πλευρές τα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι, τα τινάζετε να φύγει η περίσσια ποσότητα, τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και μόλις καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές τα πανάρετε στο θρυμματισμένο ψωμί ή φρυγανιά, φροντίζοντας και πάλι να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. 
  4. Τοποθετείτε τα παναρισμένα φιλέτα σας σε μια μεγάλη πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο και πιέζετε καλά τις έκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται καλύτερα. Σκεπάζετε τη πιατέλα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τα φιλέτα σας στο ψυγείο για 40 λ. 
  5. Για το τηγάνισμα: Σε ένα μέτριο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα σας σταδιακά, 2 τη φορά, για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να πάρει η κρούστα τους ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
  6. Για να μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους κόβετε ένα με κοφτερό μαχαιράκι και αν δεν δείτε ροζ χρώμα (αίμα) το κοτόπουλό σας είναι έτοιμο. Το βγάζετε αμέσως από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. 
  7. Για τη σος μουστάρδας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς για 1 ½ λ. Ρίχνετε το μισό γάλα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να αναμιχθεί πλήρως με το μείγμα αλευριού. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, τη μουστάρδα και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία σχετικά ρευστή σος.
  8. Αποσύρετε τη σος από τη φωτιά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Τη σερβίρετε μαζί με το ζεστό κοτόπουλο cordon bleu και …. καλή σας όρεξη. 

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο Cordon Bleu με σος μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.