Κοτόπουλο με μπύρα και μανιτάρια

Κοτόπουλο με μπύρα και μανιτάρια

Κοτόπουλο βρασμένο σε μπύρα με μανιτάρια. Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του πιάτο, για το καθημερινό ή Κυριακάτικο Τραπέζι σας για όλη την οικογένεια. Συνοδέψτε με ότι συνοδευτικό επιθυμείτε, πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι ή ζυμαρικό επιλογής σας και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο μετρίου μεγέθους (1300 γρ. περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 60 γρ. βούτυρο γάλακτος 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 250 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κουτί μπύρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι (και καγιέν προαιρετικά) πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες ή έχετε ήδη ζητήσει από το χασάπη σας να σας το κόψει. Ζεσταίνετε σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και θωρακιστούν. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε σε πιατέλα.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το  κρεμμύδι και τα μανιτάρια  ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια. Προσθέτετε πάλι το σοταρισμένο κοτόπουλο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τη μπύρα και αφήνετε να πάρει βράση.
  3. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ζωμό κότας, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα πάπρικα και λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά), χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνει καλά το κοτόπουλο.
  4. Πέντε λ πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το βράσιμο με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με συνοδευτικό επιλογής σας το πασπαλίζετε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. μαϊντανού και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μπύρα και μανιτάρια