Αναρτήθηκε στις 02/11/2017 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Λαδερά, Ρύζι - Ριζότο, Συνταγές
Κοτόπουλο με μπάμιες και ρύζι
Μια απλή και πολύ εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό, χορταστικό πιάτο. Κοτόπουλο κοκκινιστό, με μπάμιες και ρύζι. Πασπαλίστε το στο τέλος με λίγο τυρί φέτα και απολαύστε ένα υπέροχο οικογενειακό γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 8 μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο)
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1/2 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή αρεσκείας σας)
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 πρέζα ζάχαρη
- 3 κύβους ζωμό κότας διαλυμένους σε 3 1/2 φλ. ζεστό νερό
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- 200 γρ. μπάμιες
- 1 φλ. τσαγιού μακρύκοκκο ρύζι
- αλάτι πιπέρι
- λίγη θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο, σε 2 παρτίδες, για 3 λ από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει καλά. Το αφαιρείτε από το κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τη πάπρικα, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα 3 1/2 φλ. ζωμό κότας, το θυμάρι και τα ντοματάκια κονκασέ. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, αυξάνετε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτετε στη κατσαρόλα τις μπάμιες και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και το ρύζι. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
- Πέντε λ πριν κατεβάσετε το φαγητό, μπορείτε (προαιρετικά) να προσθέσετε και λίγη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύετε να ενσωματωθεί και μετά τα 5 λ κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό.
Πηγή
02/11/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με μπάμιες και ρύζι