Κοτόπιτα πικάντικη

Κοτόπιτα πικάντικη

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια πεντανόστιμη πικάντικη Κοτόπιτα. Ένα λαχταριστό και χορταστικό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 1/2 φλ. βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ντοματοχυμό ή 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • αλάτι 
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Τοποθετείστε το 1 φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα στο πάγκο εργασίας σας και το ανοίγετε με ένα πλάστη έτσι ώστε να μπορείτε να το κόψετε σε κύκλο 24 εκ. (Χρησιμοποιήστε μια φόρμα του κέικ για οδηγό). Κάνετε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο κάλυψης της πίτας με τη διαφορά ότι θα το κόψετε 2 εκ. μεγαλύτερο περιμετρικά.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τα κομματάκια βρασμένου κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, το χυμό ντομάτας, το κύμινο, το καγιέν ή το τσίλι, το μαϊντανό και λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  4. Απλώνετε το μείγμα στη σφολιάτα αφήνοντας γύρω γύρω 2 εκ. περιθώριο. Το σκεπάζετε με το δεύτερο μεγαλύτερο φύλλο σφολιάτας και το πιέζετε στα άκρα γύρω γύρω να “σφραγίσει” και να μη χυθεί η γέμιση. Τη διακοσμείτε με σχέδια από τα κομμάτια της σφολιάτας που έμειναν και αλείφετε με το 1 χτυπημένο με λίγο νερό αυγό.
  5. Σύρετε τη λαδόκολλα με τη πίτα σε ένα ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ περίπου. Βγάζετε τη πίτα από το φούρνο, την αφήνετε 10 λεπτά να “σταθεί”, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπιτα πικάντικη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα