Κοτόπιτα με πέστο και ζύμη κρουασάν με 4 μόνο υλικά

Κοτόπιτα με πέστο και ζύμη κρουασάν με 4 μόνο υλικά

Πεντανόστιμη, πικάντικη και αφράτη κοτόπιτα με πέστο και τυρί, σε ζύμη κρουασάν. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, έτοιμη σε 15 λ για το φούρνο, με 4 μόνο υλικά, για ένα υπέροχο ορεκτικό.

Υλικά συνταγής

  • 3 στήθη κοτόπουλου φιλέτο, βρασμένα κομμένα σε κυβάκια 1,20 εκ. περίπου (2 ½ φλ. κυβάκια περίπου) 
  • 1/3 φλ. τσαγιού + 1 κ.σ. επιπλέον πέστο βασιλικού
  • 1 φλ. τσαγιού (120 γρ.) γραβιέρα ήπιας γεύσης ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας (γκούντα, ένταμ κ.λ.π.) τριμμένα
  • 2 συσκευασίες φρέσκια ζύμη κρουασάν Pillsbury (των 230 γρ. η κάθε συσκευασία)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το κοτόπουλο σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κυβάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψημένο έτοιμο κοτόπουλο το οποίο θα κόψετε επίσης και κυβάκια.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τα κυβάκια κοτόπουλο, το 1/3 φλ. σάλτσα πέστο και το τυρί και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως και να καλυφθεί το κοτόπουλο με τη πέστο.
  3. Ξετυλίγετε τις 2 συσκευασίες ζύμης και χωρίζετε 16 τρίγωνα. Στρώνετε με λαδόκολλα το ρητό ταψί του φούρνου σας και στρώνετε επάνω τα τρίγωνα σαν “ήλιο” δημιουργώντας στο κέντρο ένα “δαχτυλίδι” 12 εκ. περίπου. (Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 1).
  4. Ανασηκώνετε ελαφρώς τη ζύμη στο κέντρο της ζύμης, (στο δαχτυλίδι) και με ένα κουτάλι στρώνετε γύρω γύρω το μείγμα κοτόπουλου ισομερώς. (Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 2).
  5. Παίρνετε τη μύτη κάθε τριγώνου ζύμης, σκεπάζετε τη γέμιση κοτόπουλου και τη κολλάτε στη βάση του “δαχτυλιδιού” στο κέντρο της ζύμης που έχετε ανασηκώσει ελαφρώς. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα 16 τρίγωνα, φροντίζοντας να καλύψετε όσο καλύτερα μπορείτε τη γέμιση, αφήνοντας μικρά μόνο ανοίγματα. (Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 3).
  6. Βάζετε σε ένα μπολάκι τη 1 κ.σ. επιπλέον πέστο βασιλικού και 1 κ.σ. νερό, τα ανακατεύετε και με ένα πινέλο βουρτσίζετε τη ζύμη. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.Αφαιρείτε τη πίτα από το φούρνο, την αφήνετε για 5-8 λ να σταθεί και μετά τη κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.  

(Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 1)

d737b51c-d466-47db-a371-72dfaf19a8f5

(Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 2)

28d17194-1b0a-4425-aa54-31effba3b62a

(Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 3)

9f4dfc1f-3e5a-4140-82a3-b154e148afdf

(Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 4)

aygh

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπιτα με πέστο και ζύμη κρουασάν με 4 μόνο υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.