Κοτόπιτα με κασέρι & πράσα με σπιτικό φύλλο

Κοτόπιτα με κασέρι & πράσα με σπιτικό φύλλο

Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτα. Κοτόπιτα με κασέρι και πράσα με σπιτικό φύλλο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • 5 πράσα σε ροδέλες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τριμμένο κασέρι
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το φύλλο:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το άνοιγμα
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 φλ. βιτάμ λιωμένο 
  • 2 -2 1/2 φλ. νερό
  • 3/4 φλ. λιωμένο βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι και λίγο νερό. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρουμε μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
  2. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη και από τις δυό πλευρές της.
  3. Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι. το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
  4. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βιτάμ και σοτάρουμε το πράσο  μαζί με τα κρεμμυδάκια αφού τα αλατοπιπερώσουμε, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Στο τέλος ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί και λίγο παραπάνω πιπεράκι.
  5. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη για το φύλλο και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί. Αλείφουμε με λιωμένο βιτάμ ένα μέτριο ταψί και το στρώνουμε με δυό φύλλα αφού αλείψουμε με βιτάμ το καθένα. Δεν τα στρώνουμε ομοιόμορφα αλλά με ζάρες. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα δυό φύλλα, επίσης τσαλακωμένα. Αλείφουμε με Βιτάμ την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.  

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπιτα με κασέρι & πράσα με σπιτικό φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.