Κοτομπουκιές στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Κοτομπουκιές στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Μια πoλύ εύκολη συνταγή για υπέροχες, τραγανές κοτομπουκίτσες στο φούρνο, σερβιρισμένες με μια νοστιμότατη, πικάντικη και πανεύκολη σάλτσα μουστάρδας. Απολαύστε τη σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. 

Υλικά συνταγής

  • Για τις κοτομπουκιές:
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 70 γρ. (1 φλ. περίπου) φρεσκοτριμμένα ψίχουλα ψωμιού 2 ημερών
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο πολύ ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 50 γρ.τριμμένη φρυγανιά
  • 30 γρ. cornflakes θρυμματισμένα στο multi
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας:
  • 90 γρ. ξινόκρεμα ή φτιάξτε τη δική σας (βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως (ή άλλη επιλογής σας)
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κοτομπουκιές: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε στο multi σε πολύ μικρά κομματάκια το ψωμί 2 ημερών. Επίσης θρυμματίζετε και τα κορν φλέϊκς και τα βάζετε σε ένα μπολάκι. 
  2. Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια, τα βάζετε λίγα λίγα με μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να ψιλοκόψετε όλο το κοτόπουλο. Το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. 
  3. Προσθέτετε στο μπολ το θρυμματισμένο στο multi ψωμί 2 ημερών, το πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών κοτόπουλο,  αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. 
  4. Παίρνετε στα χέρια σας 1 κ.σ. από το μείγμα, το κάνετε μπαλάκι και το ακουμπάτε στο ταψί με το χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. 
  5. Τοποθετείτε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό. Τέλος στο τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τα θρυμματισμένα κορν φλέϊκς και το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και ανακατεύετε να αναμειχθούν. 
  6. Περνάτε τις κοτομπουκίτσες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, πατώντες τες απαλά να “κολλήσει” το μείγμα. Φροντίζετε σε όλα τα στάδια να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές οι κοτομπουκιές σας, τινάζοντας όμως το περίσσιο υλικό.
  7. Βάζετε τη κάθε έτοιμη κοτομπουκίτσα πάλι πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε και καλύψετε όλες τις κοτομπουκιές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ. Στα 10 λ ψησίματος τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  8. Για τη σάλτσα μουστάρδας: Βάζετε σε ένα μπολ τη ξινόκρεμα, προσθέτετε τη μουστάρδα και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Σερβίρετε τις κοτομπουκιές με τη σάλτσα μουστάρδας.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτομπουκιές στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα