Κοτολέτες κοτόπουλου με ντοματίνια

Κοτολέτες κοτόπουλου με ντοματίνια

Κοτόπουλο. Ένα αγαπημένο, σε μικρούς και μεγάλους πουλερικό, που μαγειρεύετε με πολλές παραλλαγές, με χιλιάδες συνταγές, ιδανικό πιάτο για να το σερβίρουμε στο καθημερινό, στο Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι μας. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για κοτολέτες με ανάλαφρη σάλτσα με ντοματίνια για να τις απολαύσετε σκέτες ή με συνοδευτικό επιλογής σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρά στήθη φιλέτο κοτόπουλου, χτυπημένα για να πλατύνουν και λεπτίνουν
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να αλευρώσετε το κοτόπουλο
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών, χτυπημένα
  • 1⅓  φλ. τσαγιού ψίχουλα, ψωμιού 2-3 ημερών (θρυμμαστιμένο στο multi)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη, στο ψιλό του τρίφτη, παρμεζάνα 
  • 4 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  • σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα + 4 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 1 κ.σ. αποξηραμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Έχετε ζητήσει στο χασάπη να “χτυπήσει” τα στήθη” κοτόπουλου ώστε να πλατύνουν και λεπτίνουν ελαφρώς, διαφορετικά το κάνετε μόνοι σας. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές, τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα ασπράδια και τέλος στα ψίχουλα ψωμιού τα οποία έχετε αναμίξει με το μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Σε όλα τα στάδια παναρίσματος, φροντίζετε να καλυφθούν τα στήθη πολύ καλά απ΄ όλες τις πλευρές. 
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζετε τα στήθη σε δύο δόσεις, για 5-7 λ από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους) ή μέχρι να ψηθούν εσωτερικά (μη τα παρατηγανίσετε και χάσουν τους ζωμούς του) και πάρουν εξωτερικά ένα βαθύ χρυσό χρώμα. 
  3. Μόλις βγάζετε τις κοτολέτες, σε δόσεις, από το τηγάνι, τις μεταφέρετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στερεώσει επάνω μια σχάρα (για να παραμείνουν τραγανά και από τις 2 πλευρές), και τις βάζετε σε προθερμασμένο στους 90 βαθμούς φούρνο για να διατηρούνται ζεστές μέχρι να τις σερβίρετε.  
  4. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε, ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να αρωματισθεί το λάδι.
  5. Προσθέτετε τα ντοματίνια, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρολίτσα με το καπάκι της, ανεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και τα μαγειρεύετε για 6-8 λ ανακινώντας περιστασιακά τη κατσαρόλα μέχρι να αρχίσουν να “σπάνε” τα ντοματίνια.
  6. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σπάτε τα ντοματίνια με ξύλινη κουτάλα, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το βασιλικό και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τις κοτολέτες σας με τη σάλτσα ντομάτας στη κορυφή τους και τις συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτολέτες κοτόπουλου με ντοματίνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.