Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

Λαχταριστά κοτοκεφτεδάκια με κολοκύθι και πιπεριά Φλωρίνης.

Μια συνταγή για λαχταριστούς και υγιεινούς κεφτέδες. Σερβίρετε με συνοδευτικό της αρεσκείας σας και σως γιαουρτιού για ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. κιμάς κοτόπουλου [μια φορά περασμένος από τη μηχανή]
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ψιλά κομματάκια
  • 1 κολοκύθι, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη [προαιρετικά]
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι απλό για πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα [*]
  • Σος γιαουρτιού με φέτα για συνοδευτικό [προαιρετικά] Βλέπε συνταγή εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο (αν βάλουμε), το αυγό, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, για 7 – 8 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα.

  2. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.), το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε έναν να δούμε αν έγινε, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα προσέχοντας, όμως, να μην καούν. Παίρνουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντας με βραστές πατάτες και κολοκυθάκια σαλάτα με σως λαδολέμονο με μουστάρδα και μαϊντανό ή με σως σάλτσα γιαουρτιού με φέτα.

[*] Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες κοτόπουλου σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 170 ° C, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

IMG_5455-700x466

Πηγή;http://www.gastronomos.gr/

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.