Κορμός με Πτι Μπερ, Μερέντα και Caprice

Κορμός με Πτι Μπερ, Μερέντα και Caprice

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα με μπισκότα Πτι Μπερ, Μερέντα και Caprice. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;; Μια εύκολη συνταγή για το απόλυτο γλύκισμα σοκολάτας που θα αγαπήσουν οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη 
  • 250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού 
  • 50 ml κονιάκ 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 70 γρ. Caprice, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. (1 φακελάκι) νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη στρώνετε με πλαστική μεμβράνη στη βάση και τοιχώματά της, αφήνοντας περιθώριο πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό. Χοντροκόβετε τα Caprice. Χοντροκόβετε και τα Πτι Μπερ, κρατάτε λίγα κομματάκια για διακόσμιση και τα υπόλοιπα τα αφήνετε για τη γέμιση. 
  2. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κομματάκια βουτύρου και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε κατσαρολίτσα με λίγο νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το νερό το μπολ με τη σοκολάτα, και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να λιώσουν τελείως και έχετε μια λεία κρέμα. 
  3. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη πραλίνα και το κονιάκ, ανακατεύετε να ενσωματωθούν, ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος, ως έχει ρευστή, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  4. Με ένα κουτάλι απλώνετε στη βάση της φόρμας 1 λεπτή στρώση σοκολατένιας κρέμα και από πάνω απλώνετε λίγα χοντροκομμένα Caprice. Από πάνω απλώνετε λίγη ακόμα σοκολατένια κρέμα, από πάνω μερικά ψιλοκομμένα μπισκότα, πάλι σοκολατένια κρέμα και συνεχίζετε τις στρώσεις εναλλάξ με λίγη κρέμα, λίγα μπισκότα, λίγα Caprice. Φροντίζετε σε κάθε στρώση η σοκολατένια κρέμα να καλύπτει καλά τα μπισκότα και τα Caprice.
  5. Τελειώνετε τις στρώσεις με κρέμα σοκολάτας, πασπαλίζετε από πάνω νιφάδες σοκολάτας “καρφώνετε” στην επιφάνεια τα κομματάκια μπισκότου που κρατήσατε και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 1-1½ ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί.
  6. Εναλλακτικά: Αντί να βάλετε τα  μπισκότα και τα Caprice σε στρώσεις, μπορείτε να τα ρίξετε όλα μέσα στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας-κρέμας γάλακτος, να ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς και στη συνέχεια να αδειάσετε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Συνεχίζετε τη διαδικασία.
  7. 10-15 λ περίπου πριν τη σερβίρετε τη βγάζετε από τη κατάψυξη, τη ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και μόλις μαλακώσει ελαφρώς τη καλύπτετε (προαιρετικά) στα πλάγια με νιφάδες “ταμπονάροντάς” τες με τα χέρια σας. Κόβετε το κορμό σας σε φέτες και σερβίρετε.

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κορμός με Πτι Μπερ, Μερέντα και Caprice