Κορμός με μπισκότα ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας

Κορμός με μπισκότα ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας

Σοκολατένιος κορμός με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς γαρνιρισμένο
με γλάσο σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • Για το κορμό:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια χοντροκομμένα
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 12 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 90 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  2. Για το κορμό: Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει καλά η σοκολάτα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτετε τα μπισκότα, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια, και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ καλυμένη καλά με μεμβράνη και βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το κορμό σας σε πιατέλα.
  4. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο για 3 λ περίπου να αφρατέψει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα προσθέτοντας σιγά σιγά και τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα καλύπτετε τον κρύο κορμό με τη σοκολάτα και την αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρετε, προαιρετικά, με τριμμένη σοκολάτα ή φιλέ αμυγδάλου ή θρυμματισμένα φουντούκια.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κορμός με μπισκότα ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.