Κοραλλάκι αλά κρεμ στο φούρνο

Κοραλλάκι αλά κρεμ στο φούρνο

Υπέροχο κοραλλάκι αλά κρέμ στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικό κοραλλάκι, μπέϊκον, κρέμα με τυριά, για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
  • 170 γρ. μπέϊκον σε μεγάλα κομμάτια 
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού χοντρο-τριμμένες φρυγανιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνετε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέϊκον για 5 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ. Βάζετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ ακόμα. Μεταφέρετε το μείγμα στη κατσαρόλα με το βρασμένο ζυμαρικό κοράλλι και ανακατεύετε.
  4. Ζεσταίνετε, στη κατσαρόλα που είχατε το μπέϊκον, το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λ. Ρίχνετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτετε το 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένης μοτσαρέλας και το μαϊντανό, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα με το ζυμαρικό και το μείγμα μπέϊκον. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ισιώνετε την επιφάνεια και στρώνετε επάνω τις φέτες ντομάτας, τις οποίες αλατίζετε ελαφρώς. Πασπαλίζετε από πάνω τη χοντροτριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα.
  6. Περιχύνετε με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 3 λ να σταθεί και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοραλλάκι αλά κρεμ στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.