Κοραλάκι σε πικάντικη κρεμώδη σάλτσα με τυριά

Κοραλάκι σε πικάντικη κρεμώδη σάλτσα με τυριά

Κοφτό μακαρονάκι κοραλάκι σε πικάντικη κρεμώδη σάλτσα με μπόλικο τυρί τσένταρ. Μια συνταγή που βρήκαμε εδώ για ένα πικάντικο, πεντανόστιμο λαχταριστό φαγητό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. κοραλάκι (μακαρονάκι κοφτό)
  • 4 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 κ.γ. μπούκοβο σε φλούδες 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 1/2 κ.σ. βούτυρο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ ψιλοτριμμένο (200 + 100 γρ. χωριστά)
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (σε βάζο) κομμένες σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το κοραλάκι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό 3 λ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Το σουρώνετε καλά και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το γάλα, το μπούκοβο σε φλούδες, αλάτι και πιπέρι και το σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί καλά ΧΩΡΙΣ να πάρει βράση.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με σύρμα ζωηρά και συνεχόμενα για 2-3 λ. Προσθέτετε και το ζεστό μείγμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 5 λ ή μέχρι να πήξει. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το μισό τριμμένο τυρί τσένταρ (200 γρ.) και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  4. Προσθέτετε το σουρωμένο κοραλάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το κοραλάκι με τη σάλτσα. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται προσθέτετε ακόμα λίγο. Ρίχνετε σε πυρέξ το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40 λ.
  5. Στη συνέχεια το βγάζετε από το φούρνο, το ανακατεύετε, πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ (100 γρ.) και το ψήνετε, ακάλυπτο χωρίς το αλουμινόχαρτο, για 5 λ ακόμα ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Το σερβίρετε ζεστό. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοραλάκι σε πικάντικη κρεμώδη σάλτσα με τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.