Κοραλάκι σε κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπέικον στο φούρνο

Κοραλάκι σε κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπέικον στο φούρνο

Ένα υπέροχο γευστικά και οπτικά πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι μας. Κοραλάκι με κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπέικον στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα το απολαύσετε. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ½ φλ. τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
  • 3/4 φλ. τσαγιού μπύρα 
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 340 γρ. (3 φλ.) τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 230 γρ. (2 φλ.) τριμμένο τυρί Fontina (Σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
  • 4 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή πράσινο κρεμμυδάκι
  • 5-6 φέτες μπέικον, σοταρισμένο, κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το κοραλάκι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό 2 λ λιγότερο από την ώρα από το χρόνο ψησίματος που προτείνετε στη συσκευασία για να έχετε αλ τέντε ζυμαρικό μετά από το ψήσιμο. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο ανακατεύοντάς το για 1/2 λ. Προσθέτετε το αλεύρι, τη μουστάρδα, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι, ανακατεύοντας διαρκώς με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν. 
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε το γάλα, τη μπύρα και τη κρέμα γάλακτος. Από την ώρα που θα πάρουν βράση ανακατεύετε για 2 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε 2 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ, το τριμμένο τυρί Fontina και 2 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Ρίχνετε το σχοινόπρασο, ανακατεύετε και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  4. Στραγγίζετε το κοραλάκι, το προσθέτετε στη κατσαρόλα με το μείγμα τυριών και ανακατεύετε καλά. Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί τσένταρ και τη παρμεζάνα. 
  5. Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε από πάνω το καλά σοταρισμένο (σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να γίνει τραγανό), το αφήνετε για 5 λ να σταθεί και μετά το σερβίρετε ζεστό με λιωμένα τυριά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοραλάκι σε κρεμώδη σάλτσα τυριών και μπέικον στο φούρνο