Κοραλάκι με κιμά και τυρί σε πλούσια σάλτσα ντομάτας

Κοραλάκι με κιμά και τυρί σε πλούσια σάλτσα ντομάτας

Πεντανόστιμο ζυμαρικό με κιμά και τυρί σε πλούσια σάλτσα ντομάτας! Ένα εξαιρετικό πιάτο για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, ένα νόστιμο, χορταστικό γεύμα ή δείπνο. Μια πολύ απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα απλό, νοστιμότατο και χορταστικό φαγητό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το! 

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα ή 3/4 φλ. τομάτα σε τρίφτη εμπορίου
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια τριμμένη ντομάτα)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 2½ κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας όπως, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο( και αν θέλετε λίγο μπούκοβο ή πιπερίτσα καυτερή)
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας 
  • 1 γεμάτο κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 γεμάτο φλ. τσαγιού ζυμαρικό Κοραλάκι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη κίτρινο τυρί που λιώνει όπως τσένταρ, γκούντα κ.λ.π.
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνετε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά και “σπάζοντας” τον κιμά με ξύλινη κουτάλα για περίπου 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και ψηθεί ο κιμάς καλά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό βοδινού, τις ντομάτες κονκασέ, τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη,, το φύλλο δάφνης, τα αποξηραμένα μυρωδικά, τη σκόνη σκόρδου, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, αλάτι με προσοχή αν βάλετε τη σόγια, και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. 
  3. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε τη σάλτσα κιμά για 8-10 λ. Μετά προσθέτετε το ζυμαρικό σας ανακατεύετε, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 13-15 λ περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μην το παραβράσετε.
  4. Στη συνέχεια αφαιρείτε το φύλλο δάφνης, δοκιμάζετε τη γεύση και διορθώνετε. Σε αυτή τη φάση το φαγητό θα θυμίσει σούπα αλλά θα πήξει καθώς κρυώνει. Προσθέτετε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύετε για 1 λ να λιώσει μέσα στο μείγμα. Γαρνίρετε το φαγητό σας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό λαχανικά όπως πιπεριές ψιλοκομμένες και μανιτάρια σε φέτες, τα οποία θα σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και τον κιμά. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοραλάκι με κιμά και τυρί σε πλούσια σάλτσα ντομάτας