Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο φούρνο

Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο φούρνο

Ένα πεντανόστιμο κοντοσούβλι με το πιο ζουμερό κοτόπουλο που φάγατε ποτέ, μαριναρισμένο με απλά υλικά, ψημένο στο φούρνο με λαχανικά. Μια απλή, πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα νοστιμότατο, υγιεινό και χορταστικό πιάτα, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι κομμένο σε κύβους 4 εκ.
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • κ.σ. λευκό κρασί
  • γεμάτη κ.σ. μουστάρδα
  • κ.σ. χυμό λεμονιού
  • κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3 πιπεριές (1 κόκκινη + 1 πράσινη + 1 κίτρινη)
  • μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό τριμμένο  
  • Θα χρειαστείτε: 3 σούβλες των 35 εκατοστών η κάθε μια για 200 γρ. κύβους  κοτόπουλου 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε στον κρεοπώλη σας να κόψει το φιλέτο κοτόπουλου σε κομμάτια των 4 εκ. ή το κάνετε μόνοι σας. Μεταφέρετε το τεμαχισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αλατοπιπερώνετε καλά. Κόβετε τις πιπεριές και το ξερό κρεμμύδι σε κομμάτια των 4 εκ. και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Κάνετε την μαρινάδα ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για την μαρινάδα δηλ. το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το κρασί, το γιαούρτι, το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα και το τριμμένο θυμάρι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ και το τεμαχισμένο κοτόπουλο και ανακατεύετε πολύ καλά να καλυφθεί από τη μαρινάδα.
  3. Περνάτε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου στις σούβλες, βάζοντας εναλλάξ από 1 κομμάτι πιπεριάς (1 από κάθε χρώμα) και 1 κομμάτι κρεμμύδι. Όταν τελειώσετε μεταφέρετε τα σουβλάκια στο ψυγείο και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσετε, ξεσκέπαστα για να στεγνώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και πάνω κάτω στις  αντιστάσεις. Τοποθετείτε τα κοντοσούβλια σε ένα βαθύ ταψί 30 εκ. μήκος x 25 εκ. πλάτος, με λίγο νερό μέσα, ακουμπώντας στις δυο άκρες του ταψιού τις δυο άκρες από τις σούβλες έτσι ώστε τα κοντοσούβλια να ψηθούν χωρίς να ακουμπούν στο ταψί.
  5. Εναλλακτικά  τα στρώνετε πάνω στη σχάρα του φούρνου που έχετε λαδώσει και από κάτω τοποθετείτε ένα μεγάλο ταψί για να πέφτουν τα υγρά από το κοτόπουλο. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λ συνολικά απ΄ όλες τις πλευρές ή μέχρι ένα κομμάτι που θα κόψετε με κοφτερό μαχαίρι δεν έχει καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο του.
  6. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα ή άλλη επιλογής σας και τα συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές περιχυμένη με λιωμένη μοτσαρέλα. Καλή σας απόλαυση.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο φούρνο