Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα

Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα

Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα. Μια υπέροχη συνταγή για μαριναρισμένο κοντοσούβλι με 3 κρέατα για απίστευτη γεύση και μελωμένες πατατούλες με τη γεύση των κρεάτων, του σκόρδου της μαρινάδας. Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό)
  • 600 γρ. χοιρινό ώμο/μπούτι (ψαχνό)
  • 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
  • 1½ κιλό μικρές πατάτες  baby ξεφλουδισμένες
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού 
  • 100 ml  ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι)
  • 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
  • 3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα 
  • 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
  • αλάτι χοντροσπασμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε 1½ φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. 
  2. Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλουμε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
  4. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζουμε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα. Συμπληρώνουμε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες, καθαρισμένες και αλατισμένες. Τις περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. από τη μαρινάδα και τυλίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και τα ψήνουμε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  5. Ανοίγουμε κάθε πακέτο και αν θέλουμε να πάρουν χρώμα τα ξαναβάζουμε για 10 λ στο φούρνο ξεσκέπαστα. Στη συνέχεια βγάζουμε τα κρέατα από τις σούβλες και τα σερβίρουμε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.

Σημείωση: Αν ένα από τα 3 ειδών κρέατα δεν είναι στις προτιμήσεις σας, αντικαταστήστε το, σε ίδιο ποσότητα βάρους, με 1 ή και τα 2 ειδών (μοιράζοντας ισόποσα το βάρος) υπόλοιπα κρέατα.

18832fc5aeb3ad7e0b5e0f99e16c34b1 (1)

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.