Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Κολοκυθοκεφτέδες τραγανοί, αισθαντικοί αλλά ελαφρώς στεγνοί στο στόμα γι” αυτό προτείνουμε και μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας που τους συνοδεύει κάθε στιγμή με τον καλύτερο τρόπο. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για να απολαύσετε το ιδανικό συνοδευτικό ή το τέλειο ορεκτικό ή τον απόλυτο μεζέ με τη μπυρίτσα ή το κρασάκι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τους κολοκυθοκεφτέδες
  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, καθαρισμένο
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού μπύρα
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 2 ποτήρια νερού χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1-2 κ.γ. Τabasco
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, 1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τους κολοκυθοκεφτέδες: Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα πλένετε, κόβετες τις άκρες τους και τα τρίβετε στο τρίφτη. Τα στύβετε και βάζετε τα τρίμματα σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνετε το ίδιο με τη μεγάλη ντομάτα καθώς και με το καθαρισμένο κρεμμύδι και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ.
  2. Ανακατεύετε τα υλικά στο μπολ και προσθέτετε τον δυόσμο, τη τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό. Ρίχνετε τη μπύρα και στη συνέχεια το αλεύρι κουταλιά κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Τον αλατοπιπερώνετε και τον αφήνετε για 1 ώρα σε σχετικά δροσερό μέρος, καλά σκεπασμένο.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να πάρουν βράση. Μετά αλατοπιπερώνετε μετά από δοκιμή και αφήνετε τη σάλτσα να μειωθεί σχεδόν στο μισό και να συμπυκνωθούν τα υλικά της.
  4. Προς το τέλος προσθέτετε και το Tabasco ανακατεύετε, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει τη μεταφέρετε σε μπολ, την πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και είναι έτοιμη για σερβίρισμα με τις κολοκυθοκεφτέδες.
  5. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σας: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και το τοποθετείτε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού της σούπας παίρνετε χυλό και τον ρίχνετε μέσα στο ζεστό λάδι με γρήγορες κινήσεις.
  6. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσά και ροδοκόκκινα. Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με τη κρύα σάλτσα.


Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας