Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι με τυρί φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι με τυρί φέτα

Πεντανόστιμοι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί φέτα για να απολαύσετε το τέλειο ορεκτικό ή τον ιδανικό μεζέ με το κρασάκι ή το ουζάκι σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που αποδεικνύει ότι ένα απλό και ταπεινό λαχανικό, όπως είναι το κολοκυθάκι με λίγα υλικά και τη σπιρτάδα της φέτας το μετατρέπουν σε ένα υπέροχο, ιδιαίτερα αγαπητό έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο. 

Υλικά συνταγής

  • 4 φλ. τσαγιού τριμμένα, στο χοντρό του τρίφτη, κολοκυθάκια
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ή αποξηραμένο)
  • 1 αυγό 
  • 230 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη 
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ – ¾ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη, τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα πιέζετε πολύ καλά με τα χέρια σας να βγάλουν τα υγρά τους. Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη το μικρό κρεμμύδι (ή ½ μεγάλο) και το βάζετε και αυτό στο μπολ με τα τριμμένα κολοκυθάκια.
  2. Ψιλοθρυμματίζετε με τα χέρια σας τη φέτα και τη προσθέτετε και αυτή στο μπολ μαζί με το δυόσμο και το αυγό και λίγο πιπέρι. Αποφύγετε το αλάτι λόγω της φέτας. Τα ανακατεύετε και αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι 1 κ.σ. τη φορά (θα χρειαστείτε 8-12 κ.σ. ) μέχρι να έχετε ένα πηχτό χυλό, ανακατεύοντας να διαρκώς μέχρι να απορροφάται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ρίχνετε μπόλικο λάδι ώστε το ύψος να φτάνει 2,5-3 εκ. ύψος στα τοιχώματα και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στο ζεστό λάδι 2 κ.σ. (τη μια πάνω στην άλλη) μείγμα για κάθε κολοκυθοκεφτέ και τους τηγανίζετε για 3 λ από κάθε πλευρά να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα και από τις 2 πλευρές. 
  4. Τους αφαιρείτε από το τηγάνι και τους μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι του τηγανίσματος. Στη συνέχεια τους μεταφέρετε πάνω σε σχάρα για 15-20 λ να κρυώσουν χωρίς να “μουλιάσουν” από τη κάτω πλευρά, μέχρι να τους σερβίρετε.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι με τυρί φέτα