Κολοκύθια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με μείγμα κιμά περιχυμένα με αυγολέμονο. Ένα πιάτο που πατροπαράδοτα αγαπά το ελληνικό τραπέζι είναι αναμφισβήτητα τα γεμιστά. Γεμίστε λοιπόν τα κολοκυθάκια με μια υπέροχη γέμιση, περιχύστε τα με μια από τις 2 επιλογές που σας δίνουμε για αυγολέμονο, το απλό αυγολέμονο ή κρέμα αυγολέμονο και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο. Μια συνταγή που σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 12 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. κιμά χοιρινό
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για το αυγολέμονο (α” επιλογή)
  • 2 αυγά
  • 1 λεμονιού ο χυμός
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για κρέμα αυγολέμονο (β” επιλογή)
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300ml κρύο ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κολοκυθάκια: Με ένα μαχαίρι (ή το ειδικό εργαλείο) αδειάζετε προσεκτικά τα κολοκυθάκια. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τους 2 κιμάδες, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, τα μυρωδικά, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα.
  2. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια κατά τα 2/3 και τα στρώνετε στη κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Εάν περισσέψει κιμάς πλάθετε κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε ανάμεσα. Προσθέτετε ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών ή κότας) μέχρι να μισοσκεπαστούν τα κολοκυθάκια, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε καλά.
  3. Σκεπάζετε με το καπάκι τη κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λ ή μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Για το αυγολέμονο (α΄επιλογή): Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά, τον χυμό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε λίγο-λίγο περίπου 2 κουτάλες ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα. Περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινείτε για 1/2 λ και σερβίρετε.
  5. Για κρέμα αυγολέμονο (β” επιλογή): Σε ένα κατσαρόλι ανακατεύετε 300ml κρύο ζωμό από το φαγητό, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το αυγολέμονο. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών, χτυπάτε ώστε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τα κολοκυθάκια. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια σας ζεστά περιχυμένο με τη ζεστή κρέμα αυγολέμονο. 

Μια συνταγή του Σεφ Σωτ. Ευαγγέλου από Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκύθια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο