Κολοκυθάκια στο τηγάνι

Κολοκυθάκια στο τηγάνι

Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Κολοκυθάκια στο τηγάνι με κόκκινη πιπεριά και ντομάτες καλυμμένα με λίγη παρμεζάνα και μοτσαρέλα για έξτρα γεύση. Ιδανικό για συνοδευτικό, τέλειο για ορεκτικό αλλά και κυρίως γεύμα ή δείπνο με ζεστό ψωμί και σαλάτα. 

Υλικά συνταγής

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • ½ κιλό κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια (¾ φλ. τσαγιού περίπου)
  • ½ κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλ. βραστό νερό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη ή μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι
  • ¾ φλ τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνετε προαιρετικά και το σκόρδο, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4-5 λ να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. 
  2. Στη συνέχεια ανεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ περίπου ανακατεύοντάς τα συχνά με απαλές κινήσεις.
  3. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο βασιλικό και το ζωμό λαχανικών σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε το φαγητό σας ανακατεύοντας απαλά ανά διαστήματα, για 10-12 λ περίπου, ή μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια και δέσει η σάλτσα. [*] 
  4. Όταν θα είναι έτοιμο το φαγητό σας, το πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο επίπεδο, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και το αφήνετε για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. Το σερβίρετε όπως είναι με το τηγάνι και … καλή σας όρεξη. 

 [*] Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που κόψατε τα κολοκυθάκια σας καθώς επίσης και από το πόσο τραγανά τα θέλετε. Αν τα θέλετε αρκετά τραγανά μαγειρέψτε τα με ξεσκέπαστο το τηγάνι για δέσει γρήγορα η σάλτσα και να μείνουν τραγανά τα κολοκυθάκια. Αντιθέτως αν τα θέλετε παραβρασμένα, αν απαιτηθεί, προσθέστε επιπλέον ζεστό νερό και τα μαγειρεύετε με σκεπασμένο το τηγάνι. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθάκια στο τηγάνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.