Κολοκυθοπιτάκια με πατάτα και μυρωδικά

Κολοκυθοπιτάκια με πατάτα και μυρωδικά

Μια συνταγή για εύκολα, γρήγορα και πολύ νόστιμα κολοκυθοπιτάκια με πατάτες και μυρωδικά. Ένας μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή το ουζάκι σας ή και ορεκτικό για το κυρίως γεύμα ή το δείπνο σας.

Υλικά συνταγής

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • λάδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με το χέρι μας και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τις 2 κουταλιές λάδι για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, αφού τις λιώσουμε, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.Αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα αλείψουμε με λάδι. Τα κόβουμε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοπιτάκια με πατάτα και μυρωδικά