Κολοκυθόπιτα της μαμάς

Κολοκυθόπιτα της μαμάς

Πίτες. Ένα ελληνικό γευστικότατο φαγητό, πλήρες γεύμα.

Ακόμα και ένα αδιάφορο γευστικά λαχανικό όπως το πράσινο κολοκύθι ή η κίτρινη κολοκύθα,  αναδεικνύεται σε ένα γευστικότατο πλήρες γεύμα φτιάχνοντας μια υπέροχη κολοκυθόπιτα με τη πιο κάτω συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 3 κούπες φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κούπες τριμμένο κολοκύθι κίτρινο ή πράσινα κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα λάδι
  • ½ κιλό φέτα
  • Λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη ή τραχανά γλυκό  [για να τραβήξει τα υγρά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβουμε, στραγγίζουμε καλά, αλατίζουμε το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμυδάκια τα αυγά [ελαφρώς χτυπημένα], το γάλα, το τυρί, το σιμιγδάλι και το μισό λάδι.
  2. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδώνοντας ενδιάμεσα, προσθέτουμε το  μείγμα με το κολοκύθι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  3. Ψήνουμε τη κολοκυθόπιτα για μια ώρα και 10’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα της μαμάς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.