Κολοκυθόπιτα με κρούστα παρμεζάνας

Κολοκυθόπιτα με κρούστα παρμεζάνας

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για μια πεντανόστιμη, πολύ απλή κολοκυθόπιτα με κρούστα παρμεζάνας. Συνοδέψτε τα ψητά σας κρέατα και ψάρια και απολαύστε τη.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κολοκύθι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. αλεύρι [κατά προτίμηση καλαμποκάλευρο]
  • 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 
  • αλάτι πιπέρι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε ένα μεσαίο [20Χ28 εκ. περίπου] πυρίμαχο σκεύος.
  2. Τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα αφήνετε να στραγγίξουν, τα στύβετε με τα χέρια να φύγει το επιπλέον υγρό και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το δυνατόν περισσότερο. Τα μεταφέρετε σε μπολ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα το στρώνετε ομοιόμορφα και πασπαλίζετε από πάνω το αλεύρι, τη τριμμένη φρυγανιά και τέλος πασπαλίζετε τη παρμεζάνα σε όλη την επιφάνεια.
  4. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζετε από το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστό μόλις το βγάλετε από το φούρνο.


Skinny-Zucchini-Casserole-7



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα με κρούστα παρμεζάνας