Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα χωρίς φύλλο

Μια συνταγή για μια νόστιμη κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, φέτα και δυόσμο χωρίς φύλλο. Μια κολοκυθόπιτα που σίγουρα θα αρέσει σε όλους.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε χοντρές φέτες, με τη φλούδα
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 3 αυγά
  • 1/2 λίτρο γάλα κρύο
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγη τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ρίχνετε την κολοκύθα σε ένα ταψάκι και την πασπαλίζετε με αλάτι. Την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε τη σάρκα και την αφήνετε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου για να στραγγίξουν τα υγρά της.
  2. Διαλύετε τη μαγιά σε 2 κουταλιές από το γάλα. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τη μαγιά, την κολοκύθα, τον δυόσμο, το γάλα, τα αβγά, τη φέτα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Θα πρέπει να πάρετε έναν σχετικά σφιχτό χυλό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη γάλα.
  3. Λαδώνετε με το μισό ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για μισή ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 200ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.

575x262xxeskepasti-kolokithopita-psi1-575x262.jpg.pagespeed.ic.0LnISi3GiK

Πηγή,Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα χωρίς φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.