Κολοκυθόπιτα με καρότα και τυρί χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με καρότα και τυρί χωρίς φύλλο

Νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό φαγητό. Μια συνταγή για μια κολοκυθόπιτα με καρότα, τυρί, χωρίς φύλλο γαρνιρισμένη με ψητά ντοματίνια. 

Υλικά συνταγής

  • 5 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο [και 2 κ.σ. επιπλέον για τα ντοματίνια]
  • 1 φλ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • αλάτι- πιπέρι
  • 8 ντοματίνια (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέϊκ ή ένα ταψάκι 22 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη. Τρίψτε τα κολοκυθάκια, στύψτε τα όσο μπορείτε με τα χέρια, αφήστε τα στο σουρωτήρι, πιέστε τα να φύγουν τα υγρά και μετά αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν όλα τα υγρά.[*]
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα κολοκυθάκια, το καρότο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι, τα αυγά, το λάδι, τα τυριά, λίγο αλάτι -ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η γραβιέρα- πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′-60′ . Κάντε τπ πείραμα με το ξύλο από το σουβλάκι στο κέντρο της ζύμης. Αν βγεί στεγνό η πίτα σας είναι έτοιμη και τη βγάζετε από το φούρνο. 
  4. 15′ πριν βγάλετε τη πίτα από το φούρνο πλένετε τα τοματίνια τα λαδώνετε και τα βάζετε πάνω από τη πίτα να ψηθούν. Όταν βγάλετε τη πίτα από το φούρνο την αφήνετε να “σταθεί” για 10′ τη κόβετε, τη γαρνίρετε με το ψημένα ντοματίνια και την απολαμβάνετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα με καρότα και τυρί χωρίς φύλλο