Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Η κολοκυθόπιτα της “τεμπέλας’… Μια εύκολη συνταγή για μια νοστιμότατη πίτα με κολοκυθάκια και 3 διαφορετικά τυριά, με υπέροχα μυρωδικά, χωρίς φύλλο. Μια αφράτη λαχταριστή πίτα για συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα με ψητά ψάρια ή κρεατικά ή και για ένα ελαφρύ γεύμα με σαλάτα. 

Υλικά συνταγής

  • 5 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. ανθότυρο 
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού 
  • 200 γρ. φέτα 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 ματσάκι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το βάζετε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν. Όταν βγάλουν τα πολλά υγρά τους τα πιέζετε με τα χέρια σας για να βγάλουν επιπλέον υγρά και μετά τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, αλατισμένα με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα στραγγισμένα κολοκυθάκια στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, με ξύλινη κουτάλα για 4-5 λ ακόμα ή μέχρι να στεγνώσουν. Μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτετε στο μπολ το ανθότυρο και το κατίκι κομμένα σε μικρά κομματάκια, τα αυγά χτυπημένα και σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, φρέσκο πιπέρι και ανακατεύετε με σπάτουλα ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Λαδώνετε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με τη τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζετε μέσα το μείγμα, στρώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Προαιρετικά, ψιλοκόψτε 2 φέτες μπέικον και πασπαλίστε τη πίτα σας πριν τη ψήσετε.

unnamed (1)

Photos:www.yummly.com & eyeforarecipe.ca

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.