Κολοκυθοκροκέτες με φορμαέλα με σως ντομάτας

Κολοκυθοκροκέτες με φορμαέλα με σως ντομάτας

Μια ακόμα συνταγή για κροκέτες με κολοκυθάκια. Κολοκυθοκροκέτες με το γευστικότατο τυρί φορμαέλα, με μια νόστιμη μεσογειακή σως για να αναδείξει ακόμα περισσότερο την υπέροχη γεύση τους.

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φορμαέλα τριμμένη
  • 2 κρόκοι αβγών χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι 
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 νταμάτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός ή 1 κ.σ. φρέσκος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο τρίφτη, τα αλατίζετε, τα βάζετε σε σουρωτήρι,  πιέζετε με τα χέρια σας να βγάλουν τα πολλά υγρά τους και τα αφήνετε για μισή ώρα για να βγάλουν το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τη φορμαέλα, τους κρόκους και το αλεύρι.
  3. Ζεσταίνετε ηλιέλαιο και όταν κάψει, μετριάζετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα. Γυρίζετε τις κολοκυθοκροκέτες για να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά και τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  4. Για τη σάλτσα: Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους, τις τρίβετε στο τρίφτη και τις βάζετε σε μπολάκι.Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη κάπαρη ψιλοκομμένη, το βασιλικό λίγο αλάτι [ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η κάπαρη], λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. 
  5. Σερβίρετε τις κολοκυθοκροκέτες με τη σάλτσα ντομάτας.

Zucchini-Fritters-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκροκέτες με φορμαέλα με σως ντομάτας