Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Μια συνταγή για ένα αγαπητό και πάντα ευπρόσδεκτο ορεκτικό ή μεζέ. Απλοί αλλά γευστικότατοι κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένα μεγάλα κολοκύθια [13 εκ. περίπου το ένα]
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη [προαιρετικά]
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
  2. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε, 2 κ.σ. από το μείγμα.
  3. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λ από κάθε πλευρά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρετε ζεστούς.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες