Κολοκυθοκεφτέδες με παρμεζάνα

Κολοκυθοκεφτέδες με παρμεζάνα

Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες με παρμεζάνα. Ο απόλυτος μεζές με το ποτό σας, ή το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. κολοκυθάκια μέτρια
  • 75 γρ. [1/2 φλ.] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40 γρ. [1/2 φλ.] παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά σε λεπτές ροδελίτσες
  • 1 αυγό χτυπημένο 
  • 1/4 φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πιέζετε δυνατά με τα χέρια σας για να βγάλουν όσο το  δυνατόν περισσότερα από τα υγρά τους. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, τα σκεπάζετε με άλλο απορροφητικό χαρτί και τα πιέζετε πάλι για να απορροφηθούν και τα υπόλοιπα υγρά.
  2. Μεταφέρετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλεύρι, τη τριμμένη παρμεζάνα, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το χτυπημένο αυγό, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
  3. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνετε 2 κ.σ. μείγμα [τη μια κουταλιά πάνω στην άλλη] για κάθε κολοκυθοκεφτέ, φτιάχνοντας 8 κολοκυθοκεφτέδες. Τηγανίζετε για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και ροδοκοκκινήσουν. Τις βγάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με παρμεζάνα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.