Αναρτήθηκε στις 13/07/2016 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα στο φούρνο
Μια υπέροχη συνταγή (από εδώ) για λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες με φέτα στο φούρνο. Απολαύστε τους με μια μεγάλη σαλάτα και χωριάτικο ψωμί και συνοδεύστε τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομένο χωρίς τα κοτσάνια του
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα του
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβετε με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι όπου τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβετε ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται. [*]
- Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτετε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε με μια κουτάλα απαλά για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά. Το μίγμα πρέπει να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Πλάθετε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνετε λίγο, τους περνάτε από φρυγανιά, τους βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνετε στους 180°C μέχρι να χρυσίσουν.
- Εναλλακτικά αν τους θέλετε στο τηγάνι: Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, αλευρώνετε τους κεφτέδες, τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
[*] Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλη την υγρασία από τα κολοκυθάκια, διαφορετικά το μίγμα σας θα γίνει πολύ ρευστό.
13/07/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα στο φούρνο