Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά

Ένα αγαπημένος μεζές, ένα υπέροχο ορεκτικό. Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο ή απλώς να απολαύσεις το ουζάκι ή το κρασάκι σου.

Υλικά συνταγής

  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκκομένα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλαίνετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια, πιέζετε το τρίμμα να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνετε σε σουρωτήρι. Το πιέζουμε και στο σουρωτήρι να φύγουν επιπλέον υγρά και μετά τα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας να να στραγγίξουν εντελώς. [Αλλάξτε το χαρτί κουζίνας κάθε φορά που υγραίνετε πολύ].
  2. Όταν το κολοκύθι στραγγίξει από τα υγρά του το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε πρώτα 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και προσθέστε και άλλη σταδιακά μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο για κεφτεδάκια μείγμα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι. Μόλις ζεσταθεί πλάθετε κολοκυθοκεφτεδάκια, τα βάζετε στο ζεστό λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα τηγανίζετε για 3′-4′ σε κάθε πλευρά. [Θα έχετε 16-18 κολοκυθοκεφτέδες].
  4. Σερβίρετε με τζατζίκι [βλέπε συνταγή εδώ] ή με σάλτσα φέτας-γιαουρτιού [βλέπε συνταγή εδώ].

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά