Κολοκυθάκια τηγανιτά με τραγανή κρούστα παρμεζάνας

Κολοκυθάκια τηγανιτά με τραγανή κρούστα παρμεζάνας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα τσιπς από κολοκυθάκια τηγανιτά με τραγανή κρούστα παρμεζάνας. Εύκολα και πολύ γρήγορα στη παρασκευή τους θα σας αποζημιώσουν με τη λαχταριστή γεύση τους.

Υλικά συνταγής

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά [*]
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα το φυτικό λάδι [ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο], σε μέτρα φωτιά.
  2. [*]Θρυμματίστε στο multi φρυγανιές σε μεγαλύτερους κόκκους [όχι σκόνη] από αυτούς που πωλούνται στις έτοιμες συσκευασίες, για πιο κρουστό και τραγανό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη τριμμένη φρυγανιά του εμπορίου.
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά με τη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σε δεύτερο μπολ βάζετε το αλεύρι και σε τρίτο τα αυγά χτυπημένα.
  4. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα βουτάτε ένα ένα πρώτα στο αλεύρι μετά στα χτυπημένα αυγά, να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας. Πιέζετε ελαφρά με τα χέρια τα τρίμματα φρυγανιάς στο αυγό για να “κολλήσουν” όσο γίνεται καλύτερα.
  5. Τα ρίχνετε τμηματικά, λίγα κάθε φορά, στο ζεστό λάδι και τηγανίζετε για 2-3 λ περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα εξωτερικά. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως ζεστά. 

Σημείωση: Προτείνω να μην αλατίσετε τα κολοκυθάκια επειδή η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Αν όμως τα θέλετε πιο αλμυρά και πικάντικα αλατίστε τα αμέσως μόλις τα κόψετε σε φετούλες.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθάκια τηγανιτά με τραγανή κρούστα παρμεζάνας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.