Κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί

Κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί

Κολοκυθάκια με πατατούλες γιαχνί. Μια εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό, παραδοσιακό φαγητό, νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό, που πάντα θα μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, για να το απολαύσετε σκέτο ή σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας. Δοκιμάστε το!!!  

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κολοκυθάκια
  • 4 μεγάλες πατάτες 
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά 
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 κ.σ. άνηθος ή δυόσμος ψιλοκομμένος (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 ml ζωμό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τη πιπεριά, καθαρίζετε τις πατάτες και τα κόβετε όλα σε κύβους 3 εκ. περίπου. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο ή το δυόσμο, τα σκόρδα σε φέτες, τρίβετε τις ντομάτες και τα τοποθετείτε σε διαφορετικά μπολ το κάθε υλικό και τα κρατάτε στην άκρη. 
  2. Σε μια μεγάλη, ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2 λ περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το πελτέ ντομάτας και τον “τρίβετε” στη βάση της με την ανάποδη ενός κουταλιού για να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο ή άνηθο, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. 
  4. Ανακατεύετε απαλά τα υλικά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, ανακινώντας τη κατσαρόλα σας ανά διαστήματα, για 25-35 λ περίπου ή μέχρι να βράσουν τα λαχανικά σας ανάλογα πόσο αλ τέντε τα θέλετε.
  5. Σημείωση: Σε περίπτωση που τα θέλετε λίγο βρασμένα (τραγανά), στα 15 λ βρασίματος ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα ώστε να εξατμισθεί η σάλτσα και μείνει με το λαδάκι της ενώ τα λαχανικά να παραμείνουν αλ τέντε. Αντιθέτως αν τα θέλετε πολύ βρασμένα, προσθέστε λίγο ακόμα καυτό ζωμό λαχανικών ή νερό. 

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.