Κολιοί με αρακά και άνηθο στο φούρνο

Κολιοί με αρακά και άνηθο στο φούρνο

Πεντανόστιμοι κολιοί με αρακά και άνηθο στο φούρνο. Μια πανεύκολη, για αρχάριους και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή, η χαρά της πολυάσχολης νοικοκυράς, για ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 6 κολιούς κατά προτίμηση φιλεταρισμένους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 μεγάλου λεμονιού το χυμό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 πακέτο αρακά κατεψυγμένο και αποψυγμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε από τον ιχθυοπώλη σας να σας φιλετάρει τα ψάρια, διαφορετικά τα καθαρίζετε καλά. Τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πυρέξ και σκορπάτε τριγύρω τους τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. 
  2. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίχνετε τη μουστάρδα, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, κλείνετε το βάζο και το ανακινείτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε το φαγητό με το μείγμα και το βάζετε στο κέντρο του φούρνου.
  3. Ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στο γκριλ φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά ο αρακάς και πάρει “χρώμα” το ψάρι σας.  Ξεφουρνίζετε το φαγητό σας και το σερβίρετε ζεστό. 

Μια συνταγή της Μυρσ. Λαμπράκη



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολιοί με αρακά και άνηθο στο φούρνο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page