Κολιοί με κρεμμύδια, μουστάρδα και θυμάρι στο φούρνο

Κολιοί με κρεμμύδια, μουστάρδα και θυμάρι στο φούρνο

Πεντανόστιμοι κολιοί στο φούρνο με κρεμμύδια, μουστάρδα και θυμάρι. Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με κολιούς, πλούσιους σε ω-3 λιπαρά οξέα, γευστικότατους και ψημένους τέλεια στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 κολιοί [300 γρ. έκαστος] ή 8 μικρότεροι 
  • 2-3 σκελίδες κομμένες σε φετάκια
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • 1/2 λεμονιού ο χυμός
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.γ. ξερό θυμάρι τριμμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια. Τα αλείφετε εσωτερικά και εξωτερικά με το μείγμα της μουστάρδας, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στην κοιλιά κάθε ψαριού από ένα δαφνόφυλλο και 2 – 3 φετάκια σκόρδου.
  3. Στρώνετε στο ταψί τα κρεμμύδια και ρίχνετε λίγο νερό [να μη σκεπαστούν τα κρεμμύδια από το νερό]. Βάζετε από πάνω τα ψάρια, τα περιχύνετε με τα 60 ml ελαιόλαδο, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 10-15 λ ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια ανάλογα με το μέγεθός τους. [*]
  4. Σερβίρετε τα ψάρια και τα συνοδεύετε με μια σαλάτα με χόρτα αρεσκείας σας, ελιές και κάππαρη και φρέσκο ψωμί. 

[*] Τα κρεμμύδια θα είναι σχετικά ωμά (παίζουν το ρόλο του «υποστρώματος» – για να ακουμπήσουν τα ψάρια και να νοστιμίσουν), οπότε αν θέλετε να τα φάτε μαζί με τα ψάρια τα ψήνετε για άλλα 10 λεπτά στις αντιστάσεις ή τα ροδίζετε κάτω από καυτό γκριλ. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολιοί με κρεμμύδια, μουστάρδα και θυμάρι στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.