Κολιοί με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Κολιοί με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Πεντανόστιμοι κολιοί με μανιτάρια περιχυμένα με υπέροχη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο. Ο συνδυασμός της πικάντικης σάλτσας μουστάρδας με το φρέσκο κολιό ταιριάζει απόλυτα και απογειώνουν τη γεύση δίνοντας στο ψάρι μια υπέροχη γεύση. Μια πολύ εύκολη και εξαιρετική γρήγορη συνταγή της Νένας Ισμύρνογλου για να απολαύσετε ένα υγιεινό, γευστικότατο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 4 κολιοί των 300 γρ. περίπου ο καθένας, καθαρισμένοι
  • 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο ή 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας:
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 50 ml μουστάρδα πικάντικη 
  • 4-5 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα μπούκοβο, καυτερό
  • 2 κ.γ. μπούκοβο, γλυκό
  • 70 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί. Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε καλά, τα αλατίζετε και τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί.
  2. Σκουπίζετε με νοτισμένη πετσέτα τα μανιτάρια, αν έχετε πορτομπέλο τα κόβετε στα 4 ή στα 5 ενώ αν έχετε μικρά άσπρα τα αφήνετε ολόκληρα ή τα κόβετε στη μέση. Απλώνετε και τα μανιτάρια στο ταψί δίπλα στα ψάρια και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
  3. Για τη σάλτσα μουστάρδας: Σε ένα μέτριο μπόλ βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και τα ανακατεύετε πολύ καλά για να αναμιχθούν πλήρως. Περιχύνετε με τη σάλτσα ομοιόμορφα τα ψάρια και τα μανιτάρια και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα τα ψάρια φροντίζοντας όμως να μη τα παραψήσετε και “στεγνώσουν”. Τα σερβίρετε ζεστά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολιοί με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.