Κόκορας παστιτσάδα

Κόκορας παστιτσάδα

Κόκορας παστιτσάδα! Μια εύκολη Κερκυραϊκή συνταγή για ένα λαχταριστό κόκορα κοκκινιστό με χονδρά μακαρόνια. 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό περίπου κόκορας κομμένος σε μερίδες
  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) μακαρόνια Νο.5
  • 1 κουτί μεγάλο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας [*]
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη 
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • κανέλα, γαρύφαλο σε σκόνη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 σπόροι μπαχάρι
  • ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τυρί τριμμένο για πασπάλισμα (ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λ, πασπαλίζουμε και τα μπαχαρικά και αφήνουμε 1-2 λ να βγάλουν το άρωμά τους.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί λίγο, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάσει τον κόκορα. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 45 λ με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
  3. Εν” το μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε επάνω τα κομμάτια του κόκορα. Πασπαλίζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί και  περιχύνουμε με τη  σάλτσα.

[*] Εναλλακτικά βάζετε 1 μικρό κουτάκι συμπυκνωμένο ντοματοχυμό + 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κόκορας παστιτσάδα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.