Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Πεντανόστιμος κρασάτος κόκορας, σε πλούσια σάλτσα ντομάτας σερβιρισμένος με χυλοπίτες πασπαλισμένες με μπόλικο τριμμένο τυρί. Μια συνταγή με απλά υλικά για ένα υπέροχο πιάτο με το αγαπημένο πουλερικό όλων, το κοτόπουλο, με εξαιρετική γεύση για το γεύμα ή δείπνο σας στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κόκορα
  • 1 κόκορα, μετρίου μεγέθους, κομμένο σε μερίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. τριμμένες ώριμες ντομάτες ή Ντομάτα στο τρίφτη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ζυμαρικό
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες (MISKO)
  • αλάτι χοντρό
  • τυρί τριμμένο (μετσοβόντε, παρμεζάνα ή άλλο επιλογής σας) για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κόκορα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά τα 100ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές και να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι. 
  2. Μόλις ροδίσουν σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να “αναπνεύσει” και μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, τη κανέλα, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τη πάπρικα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σας για 1 ώρα και 40 ή 50 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά και “δέσει” η σάλτα του. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέστε λίγο ακόμα βραστό νερό.
  3. Για το ζυμαρικό: Παράλληλα ετοιμάζετε το ζυμαρικό σας. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και το βράζετε σε υψηλή φωτιά. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε 1 -1,5 κ.σ. χοντρό αλάτι, προσθέτετε και τις χυλοπίτες και τις βράζετε, ανακατεύοντας συχνά, για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία τους. 
  4. Όταν είναι έτοιμες οι χυλοπίτες σας τις σουρώνετε και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές με το κόκορα και τη σάλτσα του, πασπαλισμένα με μπόλικο τριμμένο τυρί μετσοβόνε ή άλλο επιλογής σας. Καλή σας όρεξη!!!

Μια συνταγή του Β. Δρίσκα από εδώ



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.