Κόκορας κοκκινιστός

Κόκορας κοκκινιστός

Απολαύστε ένα μικρό, τρυφερό κόκορα με σάλτσα ντομάτας συνοδέψτε τον με Ρισόνι ή άλλο   ζυμαρικό επιλογή σας ή πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι, στο οικογενειακό Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι και απογειώστε τη γεύση σας. Μια απλή συνταγή, για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο που σας συστήνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κόκορας μικρός τρυφερός 1½ κιλό περίπου, κομμένος σε μερίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια (πρώτα στη μέση οριζόντια και μετά σε φέτες) 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6-8 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
  • 1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ 
  • 1 μεγάλη κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 8 κόκκους πιπέρι
  • μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο κ.λ.π. προαιρετικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για συνοδευτικό
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Ρισόνι (ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας)
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κόκορα, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. 
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σκόρδα και προαιρετικά τις ελιές, ανακατεύετε, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, το ξύδι, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1/2 φλ. νερό ή ζωμό κότας. Ανακινείτε τη κατσαρόλα να ανακατευτεί το φαγητό και τη σκεπάζετε με το καπάκι της. 
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1:15-1:30 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχετε και αν απαιτείται προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Ο ακριβής χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το πόσο τρυφερός είναι ο κόκορας.
  4. Εν τω μεταξύ, προς το τέλος του μαγειρέματος του κόκορα, βράζετε το Ρισόνι ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα μαζί με το κόκορα, περιχυμένο με τη σάλτσα και πασπαλισμένο, προαιρετικά με μπόλικη τριμμένο κεφαλοτύρι.  



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κόκορας κοκκινιστός

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.