Κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες και καυτερή πιπεριά

Κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες και καυτερή πιπεριά

Μοσχαράκι κοκκινιστό, με μελιτζάνες και καυτερή πιπεριά για όσους αγαπούν τα πικάντικα, καυτερά φαγητά. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα νοστιμότατο πιάτο με έναν υπέροχο συνδυασμό υλικών και γεύσεων που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό φίλο του κρέατος και των πικάντικων γεύσεων.

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σβέρκος/ώμος), κομμένο σε κομμάτια 3 εκ. 
  • 6 κρεμμύδια eschalots (εσαλότς) ή 8 κρεμμυδάκια για στιφάδο, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά καυτερή, κόκκινη, μακρυά, ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια) [*]
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομματάκια μελιτζάνας, αλατισμένες ελαφρώς, ανακατεύοντας, για 2-3 λ να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο. 
  2. Ρίχνετε σε μια σακούλα poly bag το αλεύρι και τα κομμάτια κρέατος αλατοπιπερωμένα, κλείνετε αεροστεγώς τη σακούλα και την ανακινείτε καλά μέχρι να αλευρωθούν τα κομμάτια κρέατος απ” όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνετε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε τα μισά κομμάτια κρέατος στο ζεστό λάδι για 3-4 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο κρέας και τα μεταφέρετε και αυτά στη πιατέλα. 
  4. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμύδια, τη πιπεριά και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ρίχνετε το ξύδι και ανακατεύετε για 1-2 λ να διαλυθεί η ζάχαρη.  
  5. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα μαγειρεύετε για 2-3 λ και μόλις μαλακώσουν τα πιέζετε με ένα πιρούνι μέσα στη κατσαρόλα να πολτοποιηθούν. Ξαναβάζετε τις μελιτζάνες, τα κομμάτια κρέατος. μαζί με τους χυμούς τους, στη κατσαρόλα, προσθέτετε το πελτέ, το κρασί και 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό.
  6. Μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 45 λ. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, δοκιμάζετε και αν απαιτηθεί προσθέτετε αλατοπίπερο, και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 40 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνετε στη κατσαρόλα και το μαϊντανό, ανακατεύετε, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

[*] Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μεγάλη κόκκινη καυτερή πιπεριά με 3 μικρές κόκκινες καυτερές φρέσκες πιπερίτσες, ή με μια μεγάλη πράσινη ή με μπούκοβο σε σκόνη. 

 

Προσαρμοσμένο από Πηγή: Super Food Ideas/taste.com.au/Recipe:C. Lonnie/Photo:C. Muscat

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες και καυτερή πιπεριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.