Κοκκινιστά κεφτεδάκια με γέμιση πέστο στο φούρνο και πουρές με σκόρδο

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με γέμιση πέστο στο φούρνο και πουρές με σκόρδο

Μια πρωτότυπη συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο πιάτο. Μια συνταγή που αναδεικνύει τα απλά κοκκινιστά κεφτεδάκια και τον κοινό πουρέ σε ένα υπέροχο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του. Κοκκινιστά κεφτεδάκια με γέμιση πέστο στο φούρνο, σερβιρισμένο με πουρέ σκόρδου για το καθημερινό τραπέζι, για τις οικογενειακές ή επίσημες συγκεντρώσεις σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς [ή ανάμεικτος με χοιρινό]
  • 1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα, καλά στυμμένο [*]
  • 1 αυγό 
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη + 6 κ.σ. επιπλέον για το ψήσιμο
  • 1 πρέζα αλάτι – πιπέρι
  • 2 μεγάλες κ.σ. πέστο βασιλικού [**]
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες [ή ντοματάκια κονκασέ]
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Για το πουρέ σκόρδου:
  • 800 γρ. πατάτες 
  • 45 γρ. βούτυρο κρύο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός από το πέστο βασιλικού, και τα ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν. Πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια και με το δάχτυλό σας κάνετε μια “τρύπα” στο κέντρο τους. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζετε τη “τρύπα” με σάλτσα πέστο και κλείνετε πάλι το κιμά να “φυλακίσει” μέσα τη πέστο. Βάζετε τα κεφτεδάκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα αφήνετε στο ψυγείο για 20-30 λ. 
  2. Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι πιπέρι και τη ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε για 10 λ. 
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C  στις αντιδράσεις ή στους 180 C στον αέρα. Βγάζετε το πυρίμαχο σκεύος με τα κεφτεδάκια από το ψυγείο, τα περιχύνετε με τις 6 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Ρίχνετε στο ταψί και τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε για 20 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια.
  4. Για το πουρέ σκόρδου: Μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια φτιάχνετε το πουρέ σκόρδου. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις βράζετε σε αλατισμένο, κοχλαστό νερό για 20 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το μισό βούτυρο, προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Στραγγίζετε τις καυτές πατάτες και τις βάζετε μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό βούτυρο. Τις ανακατεύετε καλά, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και αρχίζετε να τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με το πουρέ γαρνίροντας με ολόκληρα φύλλα μαϊντανού. 

[*] Εναλλακτικά μπορείτε αντί για ψωμί να βάλετε 1/2 – 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά, σταδιακά, μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. 

[**] Αν φτιάξετε δική σας πέστο, δοκιμάστε τη με κάσιους αντί για κουκουνάρια.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοκκινιστά κεφτεδάκια με γέμιση πέστο στο φούρνο και πουρές με σκόρδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.