Κοφτό μακαρoνάκι με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Κοφτό μακαρoνάκι με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά και κοτόπουλο στο φούρνο. Με υλικά απλά και αγαπημένα που συνδυαζόμενα δημιουργούν μια γεύση δυνατή που σίγουρα θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο και μοτσαρέλα για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα και κομμένα σε λωρίδες
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμέη
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 350 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσατε.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, τη κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει μια βράση η σάλτσα. 
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα τη ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το βρασμένο μακαρονάκι, προσθέτετε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο και τη μισή ποσότητα από τη μοτσαρέλα.
  4. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και αδειάζετε το φαγητό σε μεγάλο πυρέξ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνετε το φαγητό για 20 λ ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. 

789

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοφτό μακαρoνάκι με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.