
Κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο και κολοκυθάκια
Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο οικογενειακό πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι. Πεντανόστιμο κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο και κολοκυθάκια. Ένας συνδυασμός που δεν πρόκειται να αποτύχει. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο για 8-10 λ ή μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λ ακόμα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε το μείγμα και ανακατεύετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ ακόμα. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30-35 λ.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε καλά.
- Αποσύρετε το κοτόπουλο από τη φωτιά (πρέπει να έχει αρκετά υγρά, αλλά η σάλτσα του να είναι δεμένη), προσθέτετε τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τα ντοματίνια και τα ενσωματώνετε και αυτά με απαλές κινήσεις.
- Αδειάζετε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών σε ένα μεγάλο πυρέξ και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ποσότητα ζυμαρικών και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και μετά με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνετε το φαγητό στο κατώτερο 1/3 του φούρνου σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου, μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
Sintayes.gr,