Κοχύλια μπολονέζ με μανιτάρια και 3 τυριά στο φούρνο

Κοχύλια μπολονέζ με μανιτάρια και 3 τυριά στο φούρνο

Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους για το καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Ζυμαρικό κοχύλι με κιμά, μανιτάρια και 3 τυριά στο φούρνο. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 βάζο των 500-570 γρ. περίπου σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή 1 δόση σπιτική συνταγή εδώ
  • αλάτι πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 100 γρ. (1 φλ.) τριμμένη μοτσαρέλα
  • 40 γρ. (1/2 φλ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού χοντροκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν φτιάξετε σπιτική σάλτσα για ζυμαρικά ξεκινάτε με τη παρασκευή της, 1 δόση, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και την αφήνετε να σιγοβράζει.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα κοχύλια, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό 2 λ λιγότερο από τον προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο και τα στραγγίζετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 22×32 εκ. περίπου. 
  3. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια πασπαλισμένα με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέστε το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα διαλύοντας τα γρομπαλάκια του κιμά για 5 λ ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και πάρει ένα καφέ χρώμα. Αλατοπιπερώνετε το κιμά, προσθέτετε τη σάλτσα ζυμαρικών, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λ. 
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα τη θρυμματισμένη ρικότα ή ανθότυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και τα στραγγισμένα κοχύλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα μπολονέζ.
  6. Μεταφέρετε όλο το μείγμα ζυμαρικών σάλτσας μπολονέζ από τη κατσαρόλα στο λαδωμένο πυρέξ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη μοτσαρέλα και τη παρμεζάνα (μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα των τυριών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ μέχρι να λιώσουν και ροδίσουν ελαφρώς τα τυριά. Το βγάζετε από το φούρνο πασπαλίζετε στην επιφάνειά του το χοντροκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοχύλια μπολονέζ με μανιτάρια και 3 τυριά στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.