Κοχυλάκι μπολονέζ με σπανάκι στο φούρνο

Κοχυλάκι μπολονέζ με σπανάκι στο φούρνο

Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο πιάτο. Κοχυλάκι μπολονέζ με σπανάκι στο φούρνο, πασπαλισμένο με τυρί μοτσαρέλα. 

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ζυμαρικά “κοχύλια”
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζυμαρικό σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, τα βγάζετε “αλ τέντε” τα λαδώνετε και τα στραγγίζετε. Βάζετε μέσα τη μισή μοτσαρέλα και ανακατεύετε καλά
  2. Καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι, κόβετε τα φύλα στη μέση, τα βράζετε σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Εν” τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα μπολονέζ. Σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ζεστό λάδι, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη σε 1 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε το κιμά. Μόλις είναι έτοιμος κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω το μισό κιμά και το μισό σπανάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώσεις από τα υπόλοιπα ζυμαρικά, κιμά, σπανάκι και τέλος πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μισή τριμμένη παρμεζάνα. 
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά να “σταθεί” και σερβίρετε με ωραία μεγάλη πράσινη σαλάτα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοχυλάκι μπολονέζ με σπανάκι στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.