Κλασική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί

Κλασική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί

Κλασική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, με λίγα και απλά υλικά, για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο ή ένα τέλειο ορεκτικό, πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Όπως και να το σερβίρετε, παρά την απλότητά του να είστε σίγουροι ότι θα απογειώσετε τη γεύση σας και θα σας γίνει συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα, 20 λ εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί ή ανάμεικτα κίτρινα τυριά (τσένταρ, κασέρι, γκούντα, ένταμ, γραβιέρα κ.λ.π.) 
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάμετρο βάσης 23 εκ. και βάθους 3 εκ. Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας για τάρτες στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβετε περιμετρικά με ένα μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει.
  2. Στρώνετε χαρτί ψησίματος πάνω από το φύλλο, το γεμίζετε με ξερά φασόλια ή ρεβύθια ή ρύζι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Αφαιρείτε το χαρτί και τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ ή μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το μπέικον, ανακατεύοντας για 3 λ. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και μισοκρυώσουν. Μετά τα απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη ψημένη βάση και από πάνω στρώνετε το τριμμένο τυρί.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα 3 αυγά, πασπαλίζετε με το αλεύρι, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Περιχύνεται με αυτό το μείγμα τη ταρτιέρα πάνω από τα τυριά. Ψήνετε τη κις λορέν για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να πήξει καλά το μείγμα. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά σερβίρετε. 

[*] Για το ψήσιμο της ζύμης τάρτας (Pillsburry ή άλλη επιλογής σας) σας προτείνουμε το ψήσιμο με τα όσπρια που προαναφέρεται. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε όσπρια στο σπίτι, μπορείτε να τρυπήσετε τη ζύμη με ένα πιρούνι και να τη ψήσετε για 20 λ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κλασική Κις Λορέν με μπέικον και τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.