Κις λορέν με ζαμπόν, μπέικον και τυριά

Κις λορέν με ζαμπόν, μπέικον και τυριά

Κις λορέν!!! Πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα, γεμισμένη με ζαμπόν, μπέικον και λιωμένα τυριά… για να ξεφύγετε από τις πατροπαράδοτες ελληνικές πίτες… Μια υπέροχη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ με σίγουρη επιτυχία που αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για τη ζύμη τάρτας μπριζέ (βλέπε υλικά εδώ) [*]
  • 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια
  • 80 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή κύβους
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κίτρινα τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα, ένταμ, γκούντα)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 3 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ για τη τάρτα (βλέπε οδηγίες εδώ) τη ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδοκοκκινίσει (προσοχή μη καεί) τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον χωρίς τη προσθήκη λαδιού ή βουτύρου και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
  3. Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τα τριμμένα τυριά, αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών) το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε στη προψημένη ζύμη το μπέικον και το ζαμπόν και από πάνω προσθέτετε το μείγμα των αβγών με τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
  5. Ψήνετε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λ περίπου, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε για 5-10 λ να “ξεκουραστεί” και τη σερβίρετε.

[*] Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζύμη τάρτας μπριζέ με “Φρέσκια Ζύμη για Τάρτα Pillsbury” με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τη προψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κις λορέν με ζαμπόν, μπέικον και τυριά

 

2 Σχόλια

  1. Λολα says:

    Κις λορέν με ζαμπόν, μπέικον και τυριά….

    Γραφετε:
    «την ψηνετε μεχρι να γινει τραγανη και να ροδοκοκκινισει (προσοχη μην καει) »
    Την εχετε εκτελεσει την συνταγη;
    Ποση ωρα, διαρκει το ροδοκοκκινισμα το ψησιμο;
    Σε ποσους βαθμους;
    Σε ποιο επιπεδο ου φουρνου : κατω-κατω, ενα ή δυο επιπεδα πιο κοντα στο ανω μερος του φουρνου;
    Με αντιστασεις ή με αερα;

  2. Sintayes.gr says:

    Κυρία μου καλησπέρα σας,
    Αν είχατε τη ν υπομονή να διαβάσετε με προσοχή τη συνταγή θα δείτε ότι όλα αυτά που ρωτάτε αναφέρονται στη παράγραφο 5.
    1. Στους 180 βαθμούς. Όταν δεν “αναφέρεται” στον αέρα πάντα ισχύει στις αντιστάσεις.
    2. Όταν ψήνουμε στις αντιστάσεις ΠΑΝΤΑ βάζουμε τα φαγητά και τα γλυκά μας στο κάτω τελευταίο ράφι πάνω κάτω.
    3. Την έχω φτιάξει δεκάδες φορές διότι είναι εξαιρετική συνταγή. Στη παράγραφο 5 αναφέρεται ο χρόνος 30 λ περίπου. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας. Για παράδειγμα στο δικό μου φούρνο το ψήνω για 30 λ. Στις κόρης μου 35-40 λ.
    Στη διάθεσή σας,
    sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.