Αναρτήθηκε στις 03/01/2016 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ
Πεντανόστιμη Κις Λορέν με πράσο και τυρί τσένταρ. Μια συνταγή για ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγητό για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 90γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 90γρ. βούτυρο
- 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 χτυπημένο αβγό, για άλειμμα
- Για τη γέμιση:
- 3-4 πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 αυγά χτυπημένα
- Αλάτι-Πιπέρι
- ½ κουταλιά του τσαγιού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε παγωμένο νερό σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Στην αρχή θα είναι ψιχουλιαστό αλλά μην ανησυχείτε. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο, τυλιγμένη με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει και να παγώσουν τα λιπαρά. Μόλις κρυώσει τη θρυμματίζετε σε ψιχουλάκια με το χέρι σας, τα τοποθετείτε σε μια φόρμα για τάρτες περίπου 25 εκατοστών.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Αλείφετε τη ζύμη με ένα μικρό χτυπημένο αβγό και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά.
- Για τη γέμιση. Κόβετε τα πράσα και τα ξεπλένετε. Βγάζετε κάθε σκληρά σκούρα πράσινα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς, αλλά μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αυγά, προσθέσετε τα πράσα, πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε το μείγμα στη βάση τάρτας και ψήνετε για περίπου 20-30 λεπτά περίπου. Αφήνετε τη κις λορέν να μισοκρυώσει, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
03/01/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ