Κιουνεφέ πανεύκολο

Κιουνεφέ πανεύκολο

Ένα αγαπημένο γλύκισμα με άρωμα Ανατολής που και μόνο στη θέα του κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα γλυκό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για το κανταΐφι:
  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. τυρί “πλεξούδα Αρβανίτη” (στην Πόλη χρησιμοποιούν ένα τυρί που λέγετε dil peyniri. Η πλεξούδα είναι πολύ κοντά σε αυτό το τυρί. Αν δεν το βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα ή ανθότυρο.
  • 130 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • Για το σιρόπι: 
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι. Από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  2. Για το κανταΐφι: Ξεμπλέκουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας και απλώνουμε το μισό σε ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψάκι 28 εκ. Το ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και το πιέζουμε ώστε να γίνει επίπεδο.
  3. Κόβουμε το τυρί σε πολύ λεπτές φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το ξαναραντίζουμε με βούτυρο και το πιέζουμε έτσι ώστε να γίνει πιο συμπαγές. [Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ατομικά πυρίμαχα φορμάκια.]
  4. Ψήνουμε το κιουνεφέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο με το σιρόπι που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει. Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Σε ατομικά φορμάκια για ατομικές μερίδες

316-610x400

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κιουνεφέ πανεύκολο

 

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Πόσο βούτυρο χρειάζεται; Γιατί δεν φαίνεται στα υλικά.
    Ευχαριστώ.

  2. Sintayes.gr says:

    Το συμπλήρωσα. Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.